Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto z jagodami kamczackimi1.
Do dowolnego naczynia, najlepiej do miski po kolei włożyć wszystkie składniki na ciasto.
2.
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać tylko łopatką silikonową.
3.
Małą blaszkę (24 x 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przełożyć 2/3 ciasta.
4.
Dodatkowo ciasto posypać bułką tartą (chociaż nie jest to konieczne) i położyć jagody kamczackie.
5.
Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Później partiami dodawać cukier, cały czas ubijając, na końcu dodać budyń waniliowy.
6.
Wyłożyć pianę na jagody kamczackie i wyrównać łopatką.
7.
Na pianę poukładać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki świeże truskawki.
8.
Pozostałą 1/3 ciasta poskubać na truskawki.
9.
Wcześniej nagrzać piekarnik do 170 stopni C i włożyć blaszkę z ciastem na około 50 minut. Piec do tzw. "suchego patyczka".
10.
Upieczone ciasto pozostawić jeszcze przez około 10 minut w wyłączonym piekarniku, a następnie wystudzić na kratce.
11.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
12.
Smacznego !