Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Migdałowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne muffiny o orzechowym posmaku

Migdałowe muffiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowe muffiny

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe muffiny
Mieszamy suche składniki w misce: mąkę, proszek, sodę, cukier oraz tarte migdały. Rozpuszczamy margarynę i wystudzamy. Wbijamy dwa jajka i mieszamy. Dodajemy do miski z suchymi produktami. Jeśli ciągle jest za gęste dodajemy trochę wody. Nakładamy do foremek. Pieczemy w 190 st przez ok 45 minut aż będę rumiane z góry (u was może być krócej, bo mój piekarnik długo piecze).
Migdałowe muffiny
Mieszamy w misce suche składniki łyżeczką
Migdałowe muffiny
Rozpuszczamy margarynę wystudzamy i mieszamy z jajkami
Migdałowe muffiny
Łączymy z suchymi produktami i mieszamy
Migdałowe muffiny
Napełniamy masą foremki wychodzi ok 14 muffin