anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Migdałowiec z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Małe słodkie co nie co...

Migdałowiec z jabłkami

Składniki:

Migdałowiec z jabłkami

 

  • CIASTO:
  • 300 g masła
  • 4 żółtka
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki
  • aromat migdałowy
  • tłuszcz do formy
  • NADZIENIE:
  • 10 dużych jabłek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • szklanka posiekanych migdałów

Sposób przygotowania:

Migdałowiec z jabłkami
Masło zmiksować z żółtkami i cukrem.Dodać mąkę i aromat migdałowy.Ciasto wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne,miąższ drobno pokroić,wymieszać z cukrem pudrem.Schłodzonym ciastem wylepić natłuszczoną blachę.Wyłożyć na nie jabłka.posypać migdałami.Piec ok.25 min w 200 stopniach.