Sposób przygotowania:
Migdałowy jeż
1. Białka ubijamy, dodajemy cukier żółtka, dalej ubijamy. Do ubitej piany dodajemy zmielone orzechy wymieszane z proszkiem i bułką tartą , lekko mieszamy. Wlewamy do formy i pieczemy 30-40 minut w temp. 170 C. Studzimy.
2. Masa: jajka ubijamy na parze z 3 łyżkami cukru na masę. Masło ucieramy z margaryną i resztą cukru, dodajemy ostudzoną masę i ucieramy na puch.
3. Z ciasta wykrawamy kształt jeża -3 warstwy. Każdą smarujemy masą i składamy. Polewamy polewą ze słupków migdałów robimy kolce.
2. Masa: jajka ubijamy na parze z 3 łyżkami cukru na masę. Masło ucieramy z margaryną i resztą cukru, dodajemy ostudzoną masę i ucieramy na puch.
3. Z ciasta wykrawamy kształt jeża -3 warstwy. Każdą smarujemy masą i składamy. Polewamy polewą ze słupków migdałów robimy kolce.