Sposób przygotowania:
Migdałowy placek z owocami
Masło i cukier ucierać ok 5 minut, a następnie dodać jajka i miód i ucierać przez nastepne 5 minut.
Mąkę przesiać z proszkiem,budyniem i mielonymi migdałami, po łyżce dodawać do masy jajeczno maślanej. Jak ciasto będzie jednolite, przełozyć je do wyłożonej papierem i natłuszczonej formy (25 x30 cm), ułozyć owoce i posypać płatkami migdałowymi i cukrem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 60 minut.
Mąkę przesiać z proszkiem,budyniem i mielonymi migdałami, po łyżce dodawać do masy jajeczno maślanej. Jak ciasto będzie jednolite, przełozyć je do wyłożonej papierem i natłuszczonej formy (25 x30 cm), ułozyć owoce i posypać płatkami migdałowymi i cukrem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 60 minut.