Sposób przygotowania:
Milka
1. Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Dodać proszek do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
2. W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem. Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.
3. Składniki polewy połączyć, rozpuścić i przestudzić.
4. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.
2. W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem. Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.
3. Składniki polewy połączyć, rozpuścić i przestudzić.
4. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.
vi
marietta