Sposób przygotowania:
Mini apple pie
Mąkę razem z cukrem wsypujemy do miski, dodajemy margarynę pokrojona w kostkę,zagniatamy ciast dodając zimną wodę. Gdy uzyskamy gładki jednolite ciasto zawijamy w folię spożywcza,następnie wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Nastawiamy piekarnika 190*C. Obieramy jabłka, kroimy na mniejsze części, przekładamy do rondla, dodajemy 4 do 5 łyżek wody,wsypujemy cukier i cynamon. Dusimy po pod przykryciem ok 10 minut, potrząsając co chwilę rondelkiem. Foremki smarujemy margaryną,ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy osiągając kolisty kształt. Ciasto układamy na dnie foremek, wkładamy do piekarnika na ok 10 minut aby się delikatnie zarumieniło. Następnie dodajemy jabłka,przykrywamy rozwałkowanym (także kolisty kształt) ciastem, nadmiar ciasta odcinamy nożem. Na "szczycie" ciasta robimy nożem dziurki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
edytaha