Sposób przygotowania:
Mini babeczki
Ciasto drożdżowo- kruche wyrobić : Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną i cukrem, dodać rozmieszane drożdże ze śmietanką słodką. Wymieszać łyżką i dodać jajko i szczyptę soli. Zostawić na 15 minut do wyrośnięcia i po tym czasie podzielić na małe kawałki.
Formować krążki i na każdy nakładać masę makową. Sklejać dokładnie i odwracać sklejonym do spodu. Przełożyć do małych foremek i wkładać do piekarnika, piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.
Wystudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Formować krążki i na każdy nakładać masę makową. Sklejać dokładnie i odwracać sklejonym do spodu. Przełożyć do małych foremek i wkładać do piekarnika, piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.
Wystudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą.