Sposób przygotowania:
Mini-babeczki ponczowe.
Jajka utrzeć z cukrem i margaryną mikserem ręcznym,dodając st-
-opniowo poncz,aromat migdałowy lub pomarańczowy,a na koniec mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia,miksując za każdym razem.Rozgrzać piekarnik do 175 st.C,natłuścić formę
na babeczki i napełniać ciastem wgłębienia o kształcie babeczek
w 3 wariantach.Wstawić formę do piekarnika i piec niecałą godzinę,a przed końcem pieczenia wsadzić patyk długi w jedną z babeczek-jak nie jest oblepiony ciastem to są gotowe do wyjęcia.
Po upieczeniu wyjąć,ostudzić i delikatnie wybić z formy,obracając ją do góry dnem prosto na deskę do chleba czy na półmisek.Posypać babeczki cukrem pudrem po wierzchu.
-opniowo poncz,aromat migdałowy lub pomarańczowy,a na koniec mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia,miksując za każdym razem.Rozgrzać piekarnik do 175 st.C,natłuścić formę
na babeczki i napełniać ciastem wgłębienia o kształcie babeczek
w 3 wariantach.Wstawić formę do piekarnika i piec niecałą godzinę,a przed końcem pieczenia wsadzić patyk długi w jedną z babeczek-jak nie jest oblepiony ciastem to są gotowe do wyjęcia.
Po upieczeniu wyjąć,ostudzić i delikatnie wybić z formy,obracając ją do góry dnem prosto na deskę do chleba czy na półmisek.Posypać babeczki cukrem pudrem po wierzchu.