Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami
Do jednej miski wsypujemy suche składniki tj.2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżeczkę proszku do pieczenia i 4 łyżki kakao przesiać do miski i wymieszać. Do drugiej miski wlać 1/2 szkl mleka, wbić 3 jajka, 1/2 szklanki ojelu (tzw. mokre składniki), potem dodać je do suchych, wymieszać do połączenia się składników. Nakładać do 3/4 wysokości foremek Tak przygotwane muffinki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C (bez termoobiegu) na 20-25 min. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać 2 łyżki cukru pudru. Ostudzone babeczki udekorować smietaną i motylkami. Smacznego.
julcia12437
katarzynagotuje
Dziękuję i są też pyszne ;)
julcia12437
Nie wątpię :)