Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mini cebularze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne, aromatyczne cebularze.

Mini cebularze

Składniki:

Mini cebularze

 

  • Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 180 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

 

  • Wierzch:

 

 

Sposób przygotowania:

Mini cebularze
Do miski przesiać mąkę, dodać rozdrobnione drożdże, olej, sól i cukier, wymieszać z ciepłą wodą tworząc ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. godz. do wyrośnięcia. Z ciasta uformować kilka małych placków, pozostawić do wyrośnięcia. Pokroić cebule w kostkę, podsmażyć kilka minut oleju. Dodać posiekaną szynkę, doprawić solą i pieprzem. Farszy wyłożyć na placki. Piec ok. 15-20 min. w temp. 200st. C.