Sposób przygotowania:
Mini eklerki z kremem
1. Ciasto - Do garnka wlewamy wodę dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Gdy margaryna się rozpuści dodajemy stopniowo mąkę energicznie mieszając chwilę pogrzać - odłożyć by dobrze ostygło.
Do ciasta następnie dodać jajka dobrze wymieszać. Formować na blachę małe eklerki - pieczemy w temp 200 przez 20 minut.
2. Masa - W jednej szklance mleka wymieszać budyń i jajka. Wmieszać cukier waniliowy i budyń. Pozostałe mleko, zagotwać wlewać cienkim strumieniem zimne mleko z budyniem i jajkami zagotować - odstawić.
Utrzeć masło z cukrem, stopniowo dodawać budyń. Przygotowanym krem nakładamy na jedno ciasto, przykrywając drugim. Wierz polewam czekoladą.
Do ciasta następnie dodać jajka dobrze wymieszać. Formować na blachę małe eklerki - pieczemy w temp 200 przez 20 minut.
2. Masa - W jednej szklance mleka wymieszać budyń i jajka. Wmieszać cukier waniliowy i budyń. Pozostałe mleko, zagotwać wlewać cienkim strumieniem zimne mleko z budyniem i jajkami zagotować - odstawić.
Utrzeć masło z cukrem, stopniowo dodawać budyń. Przygotowanym krem nakładamy na jedno ciasto, przykrywając drugim. Wierz polewam czekoladą.
gosiapiotrek23