Sposób przygotowania:
Mini gołąbki
Ryż ugotować. Pokroić dorobniutko kapustę w cieniutkie paseczki, dodać mięso mielone. Cebulkę pokroić i usmażyć na oleju. Do całości dodać kaszę, mąkę, wegetę, starty czosnek,1 koncentrat pomidorowy. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować kuleczki, obtaczać w mące, smażyć na ciemno-złoty kolor, następnie układać na talerzu. Nastawić wodę w garnku na sos i : dodać wegetę, koncentrat pomidorowy, chwilkę pogotować , ''rozbić'' mąkę z wodą i ''zaciągnąć'' sos pomidorowy. Do gotującego się sosu wrzucać mini gołąbki. Na ok. 2 min. Sos można wzbogacić o dodanie dwóch łyżek śmietany ''Rama'' do gotowania i odrobinę koperku.
Nati_898