Sposób przygotowania:
mini hot-dogi
nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. drożdze zasypujemy cukrem a gdy sie rozpuszcza nalezy wymieszać je z żółtkami, dodać olej śmietane i lekko podgrzane mleko. dokladnie wymieszać.
dodac mąke i sół i zagniesc ciasto. podzielic na 2 cześci. każda rozwałkować na prostokąt ok 20x25 cm
wycinać paski o serokości ok 2 cm i 20 cm długości.
kazdy pasek zawijać spiralnie wzdłóż kielbaski.
kielbaski ukladac na blaszce i posmarowac białkiem i piec ok 20 min w temp. 180 stopni
smacznego
dodac mąke i sół i zagniesc ciasto. podzielic na 2 cześci. każda rozwałkować na prostokąt ok 20x25 cm
wycinać paski o serokości ok 2 cm i 20 cm długości.
kazdy pasek zawijać spiralnie wzdłóż kielbaski.
kielbaski ukladac na blaszce i posmarowac białkiem i piec ok 20 min w temp. 180 stopni
smacznego