Sposób przygotowania:
Mini mazurki z ryżem preparowanym
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, wyklejamy nim tartaletki dodatkowo nakłuwając widelcem. Pieczemy na złoty kolor w 180 C około 20 min..
Odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy nadzienie. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy czekolad i masło a na końcu dolewamy mleko. Mieszamy aż czekolada będzie gładka. Lekko studzimy i dodajemy ryż preparowany. Mieszamy aby dokładnie pokrył się czekoladą.
Jeśli masa będzie za rzadka wtedy dodajemy jeszcze ryżu. Zimne tartaletki smarujemy w środku powidłem śliwkowym a na nie wykładamy masę czekoladową.
Dekorujemy dowolnymi bakaliami.
Odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy nadzienie. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy czekolad i masło a na końcu dolewamy mleko. Mieszamy aż czekolada będzie gładka. Lekko studzimy i dodajemy ryż preparowany. Mieszamy aby dokładnie pokrył się czekoladą.
Jeśli masa będzie za rzadka wtedy dodajemy jeszcze ryżu. Zimne tartaletki smarujemy w środku powidłem śliwkowym a na nie wykładamy masę czekoladową.
Dekorujemy dowolnymi bakaliami.