Sposób przygotowania:
Mazurek z figurkami bezowymi.
Ze składników ciasta zagniatamy szybko kruche ciasto. Rozwałkowujemy je , wykładamy na wysmarowaną blachę i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Nakłuwamy widelcem - pieczemy na blady kolor. Z białeka ubijamy pianę z cukrem pudrem, dodajemy mielone migdały - mieszamy. Z masy formujemy na blaszce wyłożonej papierem figurki do dekoracji (jajka, zajączki, baranki).Pieczemy w temp. ok 140 st. C. Podgrzewamy śmietankę, gdy będzie gorąca dodajemy pokruszoną czekoladę - mieszamy do chwili, aż się rozpuści. Studzimy masę (ganache) lekko. Na ostudzone ciasto rozkładamy warstwę dżemu. Na dżem rozsmarowujemy letnią masę czekoladową. Po całkowitym ostudzeniu układamy dekorację z figurek i bakalii jak na zdjęciu. Topimy czekoladę w kąpieli wodnej, przekładamy ją do szprycy z końcówką do napisów i dekorujemy mazurek do końca
Natala1210
jaNina
Dorcia
marietta
jaNina
Dzieki! To jeden ze smaczniejszych mazurków jakie upiekłam :)