Sposób przygotowania:
Muffinki z serem, szczypiorkiem i kruszonkąKruszonka:
1. Wsyp mąkę do miseczki, dodaj masło i zagnieć palcami.
2. Dosyp ser i wymieszaj.
Składniki suche:
3. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i wymieszaj.
4. Dodaj starty ser i posiekany szczypiorek.
5. Ponownie wymieszaj.
Składniki mokre i pieczenie:
6. Do miski przełóż jajka i lekko roztrzep widelcem.
7. Dodaj maślankę i olej.
8 Wymieszaj i wlej do miski ze składnikami suchymi. Dokładnie połącz.
9. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza
10 Do formy od muffinek nakładaj jednakowe porcje ciasta.
11. Posyp na wierzchu kruszonką
12. Piecz ok 20 min do koloru złoto-brązowego.
13. Odstaw do lekkiego przestudzenia - ok. 5 min.
Smacznego:)