Sposób przygotowania:
Mini muffinki z orzechami i miodem
piekarnik nastawiłam na 160 st. C. Do jednej miski wbiłam jajka i dodałam do nich pozostałe mokre składniki, roztrzepałam dobrze widelcem.
Do drugiej miski przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodałam orzechy, sól i płatki czekoladowe - wymieszałam.
Naszykowałam formę na minii muffinki spryskałam cienko wypadek tłuszczem w sprayu. Składniki suche wrzuciłam do mokrych i zamieszałam łyżką tylko tyle żeby wszystko lekko się połączyło. Nakładałam porcje ciasta do wgłębień. Formę wstawiłam do nagrzanego pieca i piekłam ok. 15 - 20 minut. Po upieczeniu delikatnie wyjęłam i zostawiłam do ostudzenia.
Gdy babeczki wystygły udekorowałam je kremem przy gotowanym z przepisu https://gotujmy.pl/krem-maslany-z-orzechami-,przepisy,153373.html - przy pomocy rękawa cukierniczego.
Do drugiej miski przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodałam orzechy, sól i płatki czekoladowe - wymieszałam.
Naszykowałam formę na minii muffinki spryskałam cienko wypadek tłuszczem w sprayu. Składniki suche wrzuciłam do mokrych i zamieszałam łyżką tylko tyle żeby wszystko lekko się połączyło. Nakładałam porcje ciasta do wgłębień. Formę wstawiłam do nagrzanego pieca i piekłam ok. 15 - 20 minut. Po upieczeniu delikatnie wyjęłam i zostawiłam do ostudzenia.
Gdy babeczki wystygły udekorowałam je kremem przy gotowanym z przepisu https://gotujmy.pl/krem-maslany-z-orzechami-,przepisy,153373.html - przy pomocy rękawa cukierniczego.