gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Paszteciki z pieczarkami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Paszteciki z pieczarkami i kapustą wyszły naprawdę niesamowicie dobre. Polecam zrobić. U mnie poszły w mig.

Paszteciki z pieczarkami i kapustą

Składniki:

Paszteciki z pieczarkami i kapustą

 

  • pół kg pieczarek
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • pół cebulki
  • sól
  • pieprz
  • kucharek
  • 1 opakowanie (275g) ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pieczarkami i kapustą
Pieczarki poszatkować drobno i podsmażyć na patelni. Posolić i dobrze wymieszać. Cebulę poszatkować i zrumienić na tłuszczu. Kapustę odcisnąć z zalewy i wypłukać. Ugotować. Przecedzić i połączyć z pieczarkami. Wymieszać wszystko dokładnie i przyprawić pieprzem raz kucharkiem. Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, układać farsz i zwijać w rulon. Przecinać co kawałek. Paszteciki wykładać na patelni. Piec w 180 st. aż ciasto się zrumieni.