Sposób przygotowania:
Mini pizza na średnim cieście z serem Korycińskim
Do miski wsypujemy make i robimy w niej dołek . W szklance ciepłej wody rozrabiamy drożdże z cukrem . Rozrobione drożdże wlewamy w zagłębieniu mąki i delikatnie mieszamy i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Dodajemy sól i wyrabiamy ciasto , zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na małe porcję z których robimy placuszki. Każdy placuszek smarujemy keczupem . Posypujemy ziołami. Kroimy paprykę i pieczarki drobno w plastry i paseczki. Ser Koryciński z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem kroimy w plastry , kostkę lub jak kto woli . Każdy placuszek posypujemy papryką pieczarkami i serem Korycińskim . Zapiekamy 25 minut w 170 stopniach . Ser Koryciński z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem rozpuszcza się podczas pieczenia . Jest idealnym składnikiem do pizzy . Wzbogacony smak sera jest bardzo wyraźny i smaczny .