Sposób przygotowania:
Pomidorowe mini pizze
Do miski przesiewamy mąkę, robimy w niej dołek i wkruszamy drożdże. Dodajemy wodę, oliwę oraz cukier i mieszamy ciasto. Ciasto wychodzi dość rzadkie.Wyrobione ciasto posypujemy odrobina mąki przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia się objętości.
Dodatki kroimy tak jak lubimy najbardziej. Ser trzemy na tarce.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części i formujemy mini pizze które układamy na blasze i odstawiamy na 10 minut do ponownego podrośnięcia. Smarujemy keczupem układamy dodatki dodajemy przyprawy i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
Dodatki kroimy tak jak lubimy najbardziej. Ser trzemy na tarce.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części i formujemy mini pizze które układamy na blasze i odstawiamy na 10 minut do ponownego podrośnięcia. Smarujemy keczupem układamy dodatki dodajemy przyprawy i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.