Sposób przygotowania:
Pizzerinki z kiełbasą,papryką i pieczark
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na masełku dodając soli i pieprzu. Kolejno przygotowujemy ciasto na pizzę. Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier oraz wlewamy oliwę, wkruszamy drożdże - dobrze mieszamy i dodajemy wodę. Zagniatamy ciasto około 10 minut, im dłużej tym lepsze będzie ciasto. Ciasto powinno się odlepiać od rąk, w razie czego podsypać mąką. Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich rozgniatamy na okrągły placek. Pozostawiamy je na chwilę do wyrośnięcia. Następnie każdy z placków smarujemy koncentratem pomidorowym. Następnie posypujemy odrobiną startego sera, aby wszystko się ładnie skleiło. Układamy pieczarki, następnie kiełbaskę i paprykę, a na koniec cebulkę. Całość posypujemy resztą startego sera i przyprawami wedle uznania. Pizzerinki wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na 12 minut. Podajemy z sosami np. pomidorowym i czosnkowym. Smacznego :)