Sposób przygotowania:
Pizzerinki z kwiatami dyni
Do miski kruszę drożdże, dodaję mąkę jedną łyżkę, cztery łyżki wody letniej, szczyptę cukru, mieszam i zostawiam do wyrośnięcia na 30 minut. Do wyrośniętego zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól i resztę wody.Zarabiam ciasto łyżka drewnianą około pięć minut i zostawiam do wyrośnięcia. Ciasto zagniatam i wałkuję na cienki placek. Wykrawam kwadraty i układam je w foremkach do tarteletek. Odstawiam do wyrośnięcia. Kwiaty dyni trzeba pozbawić pręcików ze środka. Myję je delikatnie i osuszam. Ser feta rozgniatam widelcem, dodaję pieprz i napełniam nim kwiaty. Układam je na cieście, dodaję kulki mozzarelli odsączone, pomidory suszone pokrojone i pomidory koktajlowe. Wstawiam do piekarnika na 40 minut około. Pizzerinki mają się zarumienić. Dekoruję bazylią
gosia56
mocsłodkości
Czekoladka 2
biedroneczki
mocsłodkości