Sposób przygotowania:
Mini ptysie
Zagotowac wodę z masłem , solą i skórką z cytryny.Dodac przesianą mąkę i mieszac tak długo,aż ciasto zacznie odchodzić. Przełożyc ciasto do miski i ucierac,dodając jajka. Piekarnik nagrzac do 230 stopni. Za pomoca szprycy cukierniczej wycisnac na blachę mase w odstepach. Na dno piekarnika wlac pól filiżanki wody. Piec ptysie 15 minut na drugim poziomie piekarnika, po wyjęciu przekroic je na pół, póki ciepłe. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem i wcisnac szprychą do ptysiów, przykryc drugą połówką , posypac cukrem pudrem.
anullka7
45Kazik
Zarzucić kradzież to chyba za mało,
Linka(żrodło) dodać by się zdało. ;))
45Kazik
Do ulubionych więc go dodaję.