kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Mini ptysie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Mini ptysie do nadziewania.

Mini ptysie

Składniki:

Mini ptysie

 

 

Sposób przygotowania:

Mini ptysie
Zagotowac wodę z masłem , solą i skórką z cytryny.Dodac przesianą mąkę i mieszac tak długo,aż ciasto zacznie odchodzić. Przełożyc ciasto do miski i ucierac,dodając jajka. Piekarnik nagrzac do 230 stopni. Za pomoca szprycy cukierniczej wycisnac na blachę mase w odstepach. Na dno piekarnika wlac pól filiżanki wody. Piec ptysie 15 minut na drugim poziomie piekarnika, po wyjęciu przekroic je na pół, póki ciepłe. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem i wcisnac szprychą do ptysiów, przykryc drugą połówką , posypac cukrem pudrem.