SUPERPRZEPIS

Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem

Coś co lubię robić najbardziej - małe przekąski.

Składniki:

Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem

 

 

  • 1/2 kostki margaryny lub masła
  • 1 jajko
  • sól morska prowansalska
  • pieprz w młynku
  • 150 g wędzonego pstrąga
  • 1/2 szklanki kaparów
  • 4 ogórki
  • 1/3 szklanki oliwek zielonych z papryką
  • Kompozycja ziół i przypraw do sałatek Fit up Kamisa
  • 2-3 łyżki majonezu tradycyjnego

Sposób przygotowania:

Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem
Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc kopczyk. W środek wbijamy 1 jajko. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ciasto do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Wkładamy do woreczka i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim malutkie foremki.Nakłuwamy widelcem i zapiekamy samo ciasto w 190C około 20 minut. Ogórek, kapary (zostawiamy kilka do dekoracji) i oliwki kroimy w kosteczkę. Filet z pstrąga rozdrabniamy widelcem. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i kompozycją ziół oraz dodajemy majonez. Tartaletki po upieczeniu wyjmujemy do ostygnięcia. Po czym napełniamy farszem. Jeszcze raz delikatnie posypujemy kompozycją ziół Fit up i na górę każdej tartaletki nakładamy kapary.