Sposób przygotowania:
Mini tartaletki z wędzonym pstrągiem
Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc kopczyk. W środek wbijamy 1 jajko. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ciasto do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Wkładamy do woreczka i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim malutkie foremki.Nakłuwamy widelcem i zapiekamy samo ciasto w 190C około 20 minut. Ogórek, kapary (zostawiamy kilka do dekoracji) i oliwki kroimy w kosteczkę. Filet z pstrąga rozdrabniamy widelcem. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i kompozycją ziół oraz dodajemy majonez. Tartaletki po upieczeniu wyjmujemy do ostygnięcia. Po czym napełniamy farszem. Jeszcze raz delikatnie posypujemy kompozycją ziół Fit up i na górę każdej tartaletki nakładamy kapary.
Tit