Sposób przygotowania:
Mini torcik ziemniaczany
Ziemniaki i cebulę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, o drobnych otworach.
Do ziemniaków dodać, jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać masę ziemniaczaną, usmażyć 3 placki z obu stron na złoty kolor.
Na każdym placku położyć plaster polędwicy, sera i łyżeczkę musztardy.
Na wolnym ogniu, pod przykryciem doprowadzić do rozpuszczenia się sera.
Następnie wszystkie 3 placki, połączyć ze sobą, na wierzchu ma być placek ziemniaczany, udekorowany kleksem musztardy .
Do ziemniaków dodać, jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać masę ziemniaczaną, usmażyć 3 placki z obu stron na złoty kolor.
Na każdym placku położyć plaster polędwicy, sera i łyżeczkę musztardy.
Na wolnym ogniu, pod przykryciem doprowadzić do rozpuszczenia się sera.
Następnie wszystkie 3 placki, połączyć ze sobą, na wierzchu ma być placek ziemniaczany, udekorowany kleksem musztardy .
goga591@wp.pl
Dorcia
gosiczek821