Sposób przygotowania:
Mini torciki tiramisu
Białka ubij na sztywną pianę, ubijając stopniowo dodawaj cukier a następnie dodaj po żółtku i ucieraj dalej. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy(25x40cm.) wysmarowanej i wysypanej bułką tartą i piecz ok.25-30 min. w temp.180 stopni.
Jajko sparz wrzątkiem. Żółtko oddziel od białka. Serek mascarpone utrzyj z żółtkiem, śmietanę ubij ze śmietan fixem na sztywno. Z białka ubij pianę, dodaj cukier puder, i stopniowo dodawaj po łyżce bitej śmietany i mascarpone. Na końcu dodaj amaretto. Całość dokładnie wymieszaj.
Z biszkoptu wytnij kółka ,ja wycinałam za pomocą metalowej obręczy. Mi wyszło 8 kółek, to wystarczy na 4 torciki. 4 kółka ułóż na małych talerzykach.
Zimny napar kawy wymieszaj z amaretto. Nasącz nim każdy biszkopt, posmaruj wszystkie biszkopty 1,3 kremu, przykryj kolejnymi biszkoptami, ponownie nasącz ponczem ,1,3 kremu rozsmaruj na bokach i wierzchu.
Podłużne biszkopty przekrój na pół. Boki obłóż biszkoptami ,przyklejając je jeden obok drugiego. Pozostały krem przełóż do worka cukierniczego, załóż końcówkę do dekoracji i udekoruj wierzch torcików.
Przed podaniem posyp kakao.
Jajko sparz wrzątkiem. Żółtko oddziel od białka. Serek mascarpone utrzyj z żółtkiem, śmietanę ubij ze śmietan fixem na sztywno. Z białka ubij pianę, dodaj cukier puder, i stopniowo dodawaj po łyżce bitej śmietany i mascarpone. Na końcu dodaj amaretto. Całość dokładnie wymieszaj.
Z biszkoptu wytnij kółka ,ja wycinałam za pomocą metalowej obręczy. Mi wyszło 8 kółek, to wystarczy na 4 torciki. 4 kółka ułóż na małych talerzykach.
Zimny napar kawy wymieszaj z amaretto. Nasącz nim każdy biszkopt, posmaruj wszystkie biszkopty 1,3 kremu, przykryj kolejnymi biszkoptami, ponownie nasącz ponczem ,1,3 kremu rozsmaruj na bokach i wierzchu.
Podłużne biszkopty przekrój na pół. Boki obłóż biszkoptami ,przyklejając je jeden obok drugiego. Pozostały krem przełóż do worka cukierniczego, załóż końcówkę do dekoracji i udekoruj wierzch torcików.
Przed podaniem posyp kakao.