Sposób przygotowania:
Mini wrapy z kurczakiemMięso
Umyte i osuszone mięso z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem oraz vegetą. Płatki kukurydziane kruszymy na kawałki i mieszamy z bułką tartą.
Kawałki mięsa panierujemy w rozbitym jajku i bułce z płatkami. Smażymy na oleju z każdej strony na rumiany kolor.
ETAP 2:
Jogurt typu greckiego mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
ETAP 3:
Ogórka przekrawamy wzdłuż i następnie jeszcze na pół i kroimy w ćwierć plasterki, pomidora w kostkę, cebulę w piórka, a paprykę w paseczki.
Tak pokrojone warzywa mieszamy w misce z kukurydzą konserwową.
ETAP 4:
Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy sos czosnkowy i trochę keczupu, następnie posypujemy miksem sałat. W następnej kolejności posypujemy pokrojonymi warzywami a na środku układamy paseczki usmażonego mięsa i zwijamy w rulon.
Każdy rulon kroimy co kilka centymetrów na mniejsze kawałki.