Sposób przygotowania:
Mini zapiekanki z mięsem, cukinią i makaronem
Małe naczynka do zapiekania wysmarować masłem, u mnie wyszło 6szt. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry. Na dnie każdego naczynka ułożyć jedną warstwę cukinii, średnio 3-4 plasterki na jedno naczynko. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone, chwilę wszystko smażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać ugotowany makaron, u mnie kolanko z falbanką. Wszystko wymieszać a następnie mięsno-makaronową masą napełnić naczynka. Na wierzchu ułożyć kolejna warstwę z plasterków cukinii. Posypać startym serem, ułozyć plasterki mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ser na wierzchu się przyrumieni.