szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mintaj na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ryba podana na warzywach. Tym razem zestawienie mintaja z brokułem i kalafiorem, a wszystko to zapiekane.

Mintaj na warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj na warzywach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj na warzywach
Kalafiora i brokuła gotujemy przez 4 minuty w lekko osolonym wrzątku a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa posypujemy płatkami pomidorów. Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem. Każdy kawałek smarujemy z wierzchu musztardą francuską i układamy na warzywach. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok pół godziny.
Mintaj na warzywach
Etap 1 Brokuła i kalafior gotujemy kilak minut
Mintaj na warzywach
Etap 2 następnie przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego
Mintaj na warzywach
Etap 3 posypujemy warzywa płatkami pomidorów
Mintaj na warzywach
Etap 4 na wierzchu układamy kawałki ryby

Tagi:

mintaj dania