Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Mintaj panierowany i fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Panierowany folet z mintaja podany z fasolka szparagową.

Mintaj panierowany i fasolka szparagowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mintaj panierowany i fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Mintaj panierowany i fasolka szparagowa
Mintaja oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Na talerze wyłożyć mąkę, rozkłócone widelcem jajko, bułkę tartą i kolejno panierować rybę. W garnku zagotować osoloną wodę i ugotować fasolkę szparagową do miękkości. Jeśli mamy świeżą, należy ją najpierw oczyścić i umyć. W tym czasie rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor rybę z obu stron. Mintaja podawać z ugotowaną fasolką oraz puree ziemniaczanym lub ziemniakami na parze.
Mintaj panierowany i fasolka szparagowa
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Mintaj panierowany i fasolka szparagowa
Opanierowaną rybę smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Mintaj panierowany i fasolka szparagowa
Rybę panierować w mące, jajku i następnie w bułce tartej.