Sposób przygotowania:
Mintaj panierowany i fasolka szparagowa
Mintaja oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Na talerze wyłożyć mąkę, rozkłócone widelcem jajko, bułkę tartą i kolejno panierować rybę. W garnku zagotować osoloną wodę i ugotować fasolkę szparagową do miękkości. Jeśli mamy świeżą, należy ją najpierw oczyścić i umyć. W tym czasie rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor rybę z obu stron. Mintaja podawać z ugotowaną fasolką oraz puree ziemniaczanym lub ziemniakami na parze.
![Mintaj panierowany i fasolka szparagowa Mintaj panierowany i fasolka szparagowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-panierowany-i-fasolka-szparagowa-87618.jpg)
![Mintaj panierowany i fasolka szparagowa Mintaj panierowany i fasolka szparagowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-panierowany-i-fasolka-szparagowa-87619.jpg)
![Mintaj panierowany i fasolka szparagowa Mintaj panierowany i fasolka szparagowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-panierowany-i-fasolka-szparagowa-87620.jpg)