evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobrze zrobiona rybka nigdy nie jest zła ;) Polecam ,przepis sprawdzony :-) Ale proszę pamiętać rybka ma być świeża !!!

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy

 

  • 2 filety z Mintaja (świeże nie mrożone!!!) można użyć mrożonych ale to już nie ten smak ;(
  • 1/2 cytryny
  • 1 pomidor (mocno dojrzały)
  • 3 gałązki Bazylii
  • 1 łyzka oliwy(Gallo z Oregano)
  • sól,pieprz (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy
Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek) Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy. Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek. Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-) SMACZNEGO . . . . . .Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)
Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy
Etap 1

Tagi:

mintaj dania