Sposób przygotowania:
Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy
Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek) Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy. Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek. Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-) SMACZNEGO . . . . . .Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)
elzbieta8960
Netka
gusia1000