gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Mintaj w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna ryba na piątkowy obiad, możemy podawać z różnego rodzaju surówkami. np; z czerwonej kapusty.

Mintaj w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj w cieście francuskim

 

  • 0,5 kg mintaja rozmrożonego,
  • płat ciasta francuskiego,
  • sól do smaku,
  • pieprz cytrynowy do smaku,
  • dodatkowo
  • kminek (niekoniecznie)

Sposób przygotowania:

Mintaj w cieście francuskim
Rozmrożoną rybę dzielimy na małe kawałeczki tak ok 2-3cm. Solimy i oprószamy pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na 15 minut. ciasto francuskie dzielimy na kwadraty ok 6cm. Na każdy kawałek ciasta kładziemy kawałek ryby i zawijamy docislamy brzegi. Posypujemy kminkiem. Nożem robimy kreski na cieście. Pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku. Smacznego. 
Mintaj w cieście francuskim
rozmrożoną rybę solimy i oprószamy pieprzem.
Mintaj w cieście francuskim
zwijamy w cieście francuskim i pieczemy.