zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mintaj w cieście serowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

uwielbiam rybę w różnych ciastach, bo jest bardzo soczysta

Mintaj w cieście serowym

Składniki:

Mintaj w cieście serowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w cieście serowym
Mintaja ( miałam rozmrożony ) umyć i osuszyć, przekroić na dwie części. Oprószyć solą i pieprzem. W blenderze zmiksować składniki na ciasto, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.