Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Mintaj w pikantnej panierce z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna potrawa na piątkowy stół. Panierka nadaje rybie fajny smak.

Mintaj w pikantnej panierce z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj w pikantnej panierce z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w pikantnej panierce z warzywami
Warzywa: marchewkę, kalafiora, pietruszka, ziemniaki, obieramy, myjemy, kroimy w grube plasterki, kalafiora w różyczki. Układamy na patelni oprószamy solą i pieprzem podlewamy lekko wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości około 20min. Rybę osuszamy ściereczką, oprószamy solą i pieprzem. W misce ubijamy trzepaczką wodę z jajkiem mąką, szczyptą soli i cebulą startą na papkę na tarce o drobniutkich oczkach. Ubijamy do uzyskania jednolitego cista. Mintaja obtaczamy w ciście potem w bułce tartej i smażymy na patelni z olejem, na złoty kolor. Na talerz układamy ugotowane warzywa, mintaja i kiszoną kapustę.
Mintaj w pikantnej panierce z warzywami
Przygotowane pokrojone w plasterki warzywa.
Mintaj w pikantnej panierce z warzywami
Panierka z startrą na papkę cebulą, jajkiem i mąką.