Sposób przygotowania:
Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
► SOS : W naczyniu połączyć śmietanę z serem, dodać koperek i zawartość torebek, wszystko razem dokładnie wymieszać trzepaczką.
► Filety rybne skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem z obu stron. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Rybę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i polać prygotowanym sosem. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180C / Termoobieg /.
► Filety rybne skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem z obu stron. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Rybę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i polać prygotowanym sosem. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180C / Termoobieg /.