Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mintaj w sosie śmietanowo-koperkowym to klasyczna propozycja, do przygotowania nie potrzeba zbyt dużo czasu, a z całą pewnością będzie smakować wybornie.

Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie

 

  • 1 kg. filetów rybnych (mintaj)
  • tłuszcz do smażenia (2 łyżeczki masła)
  • mąka (do obtoczenia ryby)
  • przyprawy: sól / pieprz
  • SOS
  • 2 torebki (Pomysł na rybe w sosie śmietanowo - koperkowym / Winiary)
  • 150 g. startego sera (do pizzy / mozzarella)
  • 350 ml śmietany (kremówki)
  • 1 pęczek koperka (posiekać)

Sposób przygotowania:

Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
► SOS : W naczyniu połączyć śmietanę z serem, dodać koperek i zawartość torebek, wszystko razem dokładnie wymieszać trzepaczką.

► Filety rybne skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem z obu stron. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Rybę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i polać prygotowanym sosem. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180C / Termoobieg /.
Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
Rybę zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180C / Termoobieg /.
Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
Rybę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i polać prygotowanym sosem.
Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
Rybę obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Mintaj w śmietanowo - koperkowym sosie
Filety umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć, skropić sokiem z cytryny posolić i popieprzyć.

Tagi:

dania mintaj