Sposób przygotowania:
Sos śmietanowy z boczniakami
1) Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.
2) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, odsączamy z nadmiaru wody i kroimy na mniejsze kawałki.
3) Pokrojone boczniaki wrzucamy na patelnię do cebulki i przyprawiamy solą himalajską ziołową, pieprzem ziołowym i majerankiem.
4) Kiedy boczniaki będą podsmażone, wsypujemy do nich mąkę.
5) Następnie wlewamy wodę lekko gazowaną i dodajemy śmietankę.
6) Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
7) Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem ziołowym, mieszamy i gotowe.
2) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, odsączamy z nadmiaru wody i kroimy na mniejsze kawałki.
3) Pokrojone boczniaki wrzucamy na patelnię do cebulki i przyprawiamy solą himalajską ziołową, pieprzem ziołowym i majerankiem.
4) Kiedy boczniaki będą podsmażone, wsypujemy do nich mąkę.
5) Następnie wlewamy wodę lekko gazowaną i dodajemy śmietankę.
6) Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na ogniu.
7) Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi i pieprzem ziołowym, mieszamy i gotowe.