Sposób przygotowania:
Mintaj w sosie koperkowym
Filet z mintaja bardzo dokładnie oczyścić i umyć. W następnej kolejności rybę po porcjować. Filet z mintaja wysmarować solą oraz pieprzem cytrynową. Jedną cytrynę dokładnie umyć, przekroić i wycisnąć z niej sok. Wyciśniętym sokiem z cytryny polać rybę. Rybę odstawić na 30 minut, żeby przesiąkła przyprawami. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć rybę z jednej i drugiej strony, ale uważać żeby się nie przypaliła. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do zasmażki wlać bulion warzywny. Całość gotować na niedużym ogniu, aby sos zgęstniał. Później sos zdjąć z ognia i dodać do niego pół szklanki jogurtu naturalnego. Koperek dokładnie umyć, posiekać, a następnie dodać do sosu. Usmażoną rybę polać przyrządzonym sosem.