malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Mintaj w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ryba z białym sosem z dodatkiem śmietany i kopru

Mintaj w sosie koperkowym

Składniki:

Mintaj w sosie koperkowym

 

  • 2 filety z mintaja
  • sos biały uniwersalny
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka mąki
  • 4łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mintaj w sosie koperkowym
Sos biały przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Koperek wypłucz i posiekaj. Dodaj do sosu, następnie dodaj śmietanę. zagotuj.
Filety oczyść, przekrój na połowę. Oprósz solą, pieprzem i mąką.
Smaż na rozgrzanym oleju.
Przełóż na talerz i polej przygotowanym sosem koperkowym.

Tagi:

sosy mintaj dania