madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Mintaj w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie tylko Wigilijne danie. Ryba w panierce z warzywami sprawdza się na każdym przyjęciu czy rodzinnym spotkaniu.

Mintaj w warzywach

Składniki:

Mintaj w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w warzywach

Przyprawianie

Mintaj w warzywach
Pokrojoną na kawałki rybę przyprawiamy do smaku

Mintaja osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny

Smażenie

Mintaj w warzywach
Rybę smażymy z każdej strony na rumiano.

Mintaja panierujemy w mące pszennej , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony

Warzywa

Mintaj w warzywach
Cebulę kroimy w piórka a resztę ścieramy.

Obieramy warzywa. Marchew, pietruszkę, seler oraz czosnek ścieramy na tarce o grubych oczkach, a cebulę kroimy w piórka.

Sos

Mintaj w warzywach
Warzywa dusimy z przyprawami aż puszczą sok

Cebulę podsmażamy na oleju, następnie dodajemy warzywa, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

Wszystko dusimy aż warzywa puszczą sok wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy i dolewamy wody.

ETAP 5:

Mintaj w warzywach
Rybę układamy warstwami z sosem warzywnym

Kiedy sos będzie gotowy układamy go warstwami na przemian z usmażoną rybą.