Sposób przygotowania:
Mintaj w warzywachPrzyprawianie
Mintaja osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny
Smażenie
Mintaja panierujemy w mące pszennej , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiany kolor z każdej strony
Warzywa
Obieramy warzywa. Marchew, pietruszkę, seler oraz czosnek ścieramy na tarce o grubych oczkach, a cebulę kroimy w piórka.
Sos
Cebulę podsmażamy na oleju, następnie dodajemy warzywa, przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Wszystko dusimy aż warzywa puszczą sok wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy i dolewamy wody.
ETAP 5:
Kiedy sos będzie gotowy układamy go warstwami na przemian z usmażoną rybą.