Sposób przygotowania:
Mintaj w warzywnym sosie
Rybę rozmrozić i dokładanie odsączyć z nadmiaru wody( ja na talerz kładę czystą ściereczkę bawełnianą,kładę rybę, przykrywam drugą połową ściereczki i zostawiam na jakieś 2-3 godziny aż woda wsiąknie w ściereczkę). Przyprawić delikatnie solą. Cebulę pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę i startą na małych oczkach marchewkę. Zmniejszyć ogień i dusić warzywa do miękkości. W szklance wody rozprowadzić koncentrat.Na patelnię wsypać 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać, następnie wylać rozrobiony koncentrat. Dobrze wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju. Jajo wbić na talerz wymieszać z solą, pieprzem i słodką papryką. Rybę maczać w jajku a potem w mące i usmażyć do ładnego zrumienienia się panierki. Przełożyć rybki do sosu o chwilę razem podgrzać. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
edytaha
monikaT83
2milutka
monikaT83
cris
alaaa
monikaT83
alaaa
czuję się zaproszona :)
monikaT83