Mintaj z duszonymi pomidorkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Rybka smaczna , zawsze zdrowa.Polecam

Mintaj z duszonymi pomidorkami

Składniki:

Mintaj z duszonymi pomidorkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z duszonymi pomidorkami
Godzinę przed obiadem włóżcie mintaja posolonego i popieprzonego do lodówki.Następnie na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pomidorki cherry przekrojone na pół oraz pokrojony w plasterki czosnek.Po paru chwilach dodaj suszoną bazylię oraz szczyptę soli.Mieszamy i dodajemy łyżeczkę octu winnego i kropelkę soku cytrynowego.Przed samym podaniem dodajemy łyżeczkę mąki i mieszamy dokładnie.Na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy mintaja pokrojonego na małe kawałki.Podajemy z ryżem.Smacznego