Sposób przygotowania:
Mintaj z duszonymi pomidorkami
Godzinę przed obiadem włóżcie mintaja posolonego i popieprzonego do lodówki.Następnie na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pomidorki cherry przekrojone na pół oraz pokrojony w plasterki czosnek.Po paru chwilach dodaj suszoną bazylię oraz szczyptę soli.Mieszamy i dodajemy łyżeczkę octu winnego i kropelkę soku cytrynowego.Przed samym podaniem dodajemy łyżeczkę mąki i mieszamy dokładnie.Na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy mintaja pokrojonego na małe kawałki.Podajemy z ryżem.Smacznego
A.B.
iwi69
kinga
Chupnięta
kinga
Ha,ha pamiętam doskonale kupowane mintaje mrożone w Polsce,więcej ważyła woda po rozmrożeniu jak ryby i oczywiście sie rozlatywały,te tutaj rybki nie mają grama szronu na sobie,dlatego bez problemu pieką mi się w grillu w folii aluminiowej:)
Chupnięta