zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mintaj z pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

najzwyklejsza rybka a jaka smaczna

Mintaj z pieczarkami

Składniki:

Mintaj z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i pokroić na cztery części. Filety ( jeśli mrożone rozmrozić ), opłukać i osuszyć. Każdy kawałek przeciąć na dwie części, oprószyć solą i pieprzem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie każdy kawałek obtoczyć w mace i smażyć na złoty kolor z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone kawałki układać na półmisek lub inne naczynie. Na drugiej patelni roztopić masło wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć około 8 minut od czasu do czasu mieszając. Posolić i popieprzyć do smaku i dalej smażyć około 3 minuty. Gorące pieczarki razem z masłem wyłożyć na usmażone kawałki ryby. Podawać na gorąco.

Tagi:

mintaj dania