Sposób przygotowania:
Roladki z ryby i szpinaku
Mintaja rozmrażamy. Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy solą pieprzem,dodajemy ser gouda drobno pokrojony. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek. Mieszamy do połączenia składników. Na rozmrożonego mintaja i odciśniętego z wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy czerwoną papryką rybę i szczyptą chili wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy rybę , kładziemy farsz ze szpinaku i sera. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania . Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z sałatka i ziemniakami z wody .Pamiętajmy ,że ryba puszcza jeszcze wodę i powstanie nam sosik własny , który smakuje rewelacyjnie .