lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Roladki z ryby i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak zdrowo i smacznie zjeść obiad. Ryba taka właśnie jest . Szpinak dokańcza całość . Polecam na piątek.

Roladki z ryby i szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z ryby i szpinaku

 

  • 6 płatów mrożonych mintaja

 

 

 

  • suszone pomidorki z czosnkiem i bazylia 2 łyżki

 

  • ser gouda 100 gram pokrojony drobno

 

 

  • Przyprawy:

 

  • sól prowansalska Kamis

 

 

  • chili w proszku szczypta

 

 

  • Dodatkowo :

 

 

 

  • szczypiorek pęczek

 

  • Wykonanie:

Sposób przygotowania:

Roladki z ryby i szpinaku
Mintaja rozmrażamy. Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy solą pieprzem,dodajemy ser gouda drobno pokrojony. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek. Mieszamy do połączenia składników. Na rozmrożonego mintaja i odciśniętego z wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy czerwoną papryką rybę i szczyptą chili wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy rybę , kładziemy farsz ze szpinaku i sera. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania . Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z sałatka i ziemniakami z wody .Pamiętajmy ,że ryba puszcza jeszcze wodę i powstanie nam sosik własny , który smakuje rewelacyjnie .
Roladki z ryby i szpinaku
Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy solą pieprzem,dodajemy ser gouda drobno pokrojony. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek. Mieszamy do połączenia składników.
Roladki z ryby i szpinaku
Na rozmrożonego mintaja i odciśniętego z wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy czerwoną papryką rybę i szczyptą chili wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy rybę ,
Roladki z ryby i szpinaku
Kładziemy farsz ze szpinaku i sera , rozprowadzamy na całości .
Roladki z ryby i szpinaku
Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania . Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z sałatka i ziemniakami z wody .