Sposób przygotowania:
Roladki z mintaja ze szpinakiem
Mintaja odmrażam, to samo robię ze szpinakiem. Rybę osuszam ręcznikami papierowymi. Solę, pieprze, dodaję sprasowany ząbek czosnku, polewam sokiem z cytryny. Na każdym płacie układam szpinak , i pokrojoną papryczkę chili. Zwijam w rulon i spinam wykałaczką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 40 minut temp 180 stopni. Po wyjęciu kroję w plastry. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, odcedzam dodaje masło i blenderuję. Groszek przesmażam na patelni 2 minuty. Następnie blenderuję, dodaję trochę wody do groszku żeby nie był suchy, doprawiam sola, pieprzem. Podaję na talerzu łezki z ziemniaków i groszku, robię kwiatka. Dekoruję oliwkami i szczypiorkiem. Z 2 pomidorków koktajlowych robię róże, dekoruję oliwkami zielonymi.