wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Miodowa papryczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Papryka przydaję się do każdej sałatki, a miodowa ma przecudny smak. Polecam.

Miodowa papryczka

Składniki:

Miodowa papryczka

 

Sposób przygotowania:

Miodowa papryczka
Paprykę sparzyć wrzątkiem, pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion a następnie opłukać. Włożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika włożyć jeden listek laurowy, jedną gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać 3 łyżki oleju. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, sól i miód. Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować. Gorącą zalewę wlewać do słoików z papryką. Dokładnie zakręcić. Polecam.