Sposób przygotowania:
Miodowe ciasteczka
Trzy jajka utrzeć z cukrem pudrem, a następnie dodać do tego pół szklanki mąki pszennej i proszek do pieczenia dobrze wymieszać. Masło roztopić na patelni, a następnie dodać do tego miód. W późniejszej kolejności dodać to do masy z jajek. Do masy dodać również mleko. Wszystkie składniki razem bardzo dokładnie wymieszać. Formę dokładnie wysmarować margaryną z każdej strony i przelać na nią ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 55- 60 minut. Podczas, gdy ciasto piecze się należy przygotować polewę.
POLEWA:
Masło roztopić, a następnie dodać do niego cukier i dobrze wymieszać. Do tych składników dodać również kakao oraz mleko i dobrze wymieszać. Polewę ugotować na małym ogniu, a później dać do ostudzenia. Upieczone ciasto lekko przestudzić i polać polewać, a na koniec posypać je z wierzchu cukrem pudrem.
POLEWA:
Masło roztopić, a następnie dodać do niego cukier i dobrze wymieszać. Do tych składników dodać również kakao oraz mleko i dobrze wymieszać. Polewę ugotować na małym ogniu, a później dać do ostudzenia. Upieczone ciasto lekko przestudzić i polać polewać, a na koniec posypać je z wierzchu cukrem pudrem.