Boron31

Boron31

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Miodowe filety

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste w przygotowaniu danie:)

Miodowe filety

Składniki:

Miodowe filety

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 2 twarde jabłka
  • 2 cebule
  • szklanka miodu pitnego:)
  • 6 łyżeczek śmietany 22%
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Miodowe filety
Mięso myjemy, lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Rumienimy na maśle z olejem. Dodajemy posiekane cebule, szklimy. Wlewamy miód, mieszamy. Dusimy ok 15minut. Doprawiamy i zabielamy. Dusimy jeszcze 5minut. Jabłka myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w ósemki. Usuwamy gniazdo nasienne. Skrapiamy olejem i posypujemy cukrem. Lekko rumienimy. Podajemy do mięsa