szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

miodowe matjasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny śledzik dla zwolenników śledzia na słodko

miodowe matjasy

Składniki:

miodowe matjasy

 

  • 8 szt matiasów
  • 50 g pieczarek marynowanych
  • 50 g dymki
  • 2 łyżki midou
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 100 ml oliwy
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • łyżka pieprzu kolorowego

 

 

Sposób przygotowania:

miodowe matjasy
Filety z matiasów zalać zimną wodą i namaczać ok 3 godziny, po czym osączyć..Osuszone filety zwijać w rulonik i układać na talerzu.Pieczarki i oczyszczone dymki pokroić w drobną kostkę dodać miód oraz musztardę,wymieszać dodać posiekany koperek oraz oliwę.Polać śledzika sosem i udekorować koperkiem.Pieprz kolorowy utłuc w moździerzu i oprószyć rybne ruloniki.

Tagi:

matjasy