Sposób przygotowania:
Miodowo imbirowy kurczak
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy i pozbawiamy wszystkich niepotrzebnych elementów ( np. piór). Następnie dokładnie je osuszamy i wkładamy do miski. Na osuszone mięso dajemy wszystkie składniki marynaty i dokładnie całość mieszamy rękami. Zawartość miski do dużego woreczka, który dokładnie zawiązujemy i wstawiamy do lodówki na noc.
Godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i zostawiamy w temp. pokojowej. Tak przygotowane pałki wraz z całą aromatyczną marynatą przekładamy do wyłożonej folią aluminiową brytfanki. Pieczemy je około godziny w temp 180 st. Czas pieczenia zależy od tego jak duże są kawałki mięsa.
Gdy minie 30 minut pieczenia smarujemy mięso glazurą, którą przygotowujemy z miękkiego masła, miodu oraz słodkiej papryki (wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy). Jeśli zostanie nam glazury to na około 5-10 minut przed końcem pieczenia możemy jeszcze raz posmarować mięso marynatą.
Upieczone mięso podajemy na ciepło choć i na zimno jest pyszne.
Godzinę przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i zostawiamy w temp. pokojowej. Tak przygotowane pałki wraz z całą aromatyczną marynatą przekładamy do wyłożonej folią aluminiową brytfanki. Pieczemy je około godziny w temp 180 st. Czas pieczenia zależy od tego jak duże są kawałki mięsa.
Gdy minie 30 minut pieczenia smarujemy mięso glazurą, którą przygotowujemy z miękkiego masła, miodu oraz słodkiej papryki (wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy). Jeśli zostanie nam glazury to na około 5-10 minut przed końcem pieczenia możemy jeszcze raz posmarować mięso marynatą.
Upieczone mięso podajemy na ciepło choć i na zimno jest pyszne.
kołczu
misia5
Zapraszam:)
edytaha
misia5
Zapraszam na kolejne:)
zbysiowa
misia5
:)